SAKARYADA ÇATLAMIŞ DUDAKLARA BİR DAMLA BAL DOKUND | SAKARYADA ÇATLAMIŞ DUDAKLARA BİR DAMLA BAL DOKUNDU

SAKARYADA ÇATLAMIŞ DUDAKLARA BİR DAMLA BAL DOKUNDU

Mehmet Ali TURHAL  / SAKARYA

Ne yaptınız böyle kaldığınız yerde hizmet eden insanlar, organizayon, katılımcılar.

Kalpleri küt küt atıyor.

Bu kulaklar duydu bu gözler gördü. Herkes kendi çapında.

Parmağa bulaşmış bir bal.

Çatlamış susamış dudaklara bir damla bal dokundu. Tadı damağımızda kaldı. Ne sakarya MTTB buluşması idi ama. Bu balın arzusu içimizde kaldı. Ne kadar da çabuk oldu bitti.

Anlayamadık.

Katılımciların  dışında güvenlik ve diğer hizmet eden pesonel ve   çevre esnafla görüştüm. Neydi öyle diyorlar. Bakışlarındaki güzellik, yürüyüşlerindeki heyecan, birbirlerine karşı sevgi saygı nezaket. Aman Allahım bu mekan böyle bir topluluk görmedi. Belki de bir daha görmeyecek diyorlar.

Kim amir kim memur, Kim fakir, kim zengin, Kim alim kim cahil. Hangisi esnaf hangisi hoca hangisi bürokrat bilemedik. Çok dikkat ettik kendimizce birşeyler farkettik. Güzel birşeyler oluyor ama ne. Ne bu böyle. İnsanlar bu kadar güzel beraberliği nasıl sağlıyorlar. Herkes konuşuyor. Herkes dinliyor paylaşıyorlar ama bu güzelliği nasıl sağlıyorlar. Çok ilgimizi merakımızı çekti diyorlar.

Keşke tanıyabilse idik.keşke daha fazla misafir edebilse idik te bizde faydalansa idik diyorlar.

Evet. Burada bir canlılık vardı. Bir hayat vardı. Her katılımcımız   bulunduğu onurlu yerinde. Birşeyler verdi birşeyler aldı.

Allahtan dileğim, bu balın dadını eksik etmesin. Kana kana içirsin. Herbirimizin bu katkılarını  bereketlendirsin. Rabbimiz hayra, cennetine, rızasına vesile kılsın inşaallah. Dostluğumuzu birlikteliğimiz ağız tadımızı ebedi hayattada daim etsin. İnşaallah inşaallah.

Bu güzel tadı bu güzel buluşmayı yaşatan  bize bağışlayan rabbimize hamd, şükürler olsun.

İsimlerden bahsetmek ne kadar edebe sığar bilmiyorum. Bir efsane insanlar topluluğu. Öyle bir buluşma ki olmazsa olmazdı. Evet olmazsa olmazdı her biri bir güzel insan. Şerefli, onurlu, vakarlı kişisinin. Zamandan mekandan servetten rahatlığından fedakarlıkla   ömrünün bir kismını buraya veren katılımcıların varlığı. Olmazsa olmazdı her birimizin varlığı çok değerli çok kıymetliydi.

Şunu da biliyoruz. Katılmak isteyipte katılamayan. Hatta katılacak olupta haberi olmayan  güzel insanların olduğunuda biliyor. Buradan onları da candan selamlıyoruz.

Mttb kuluşundan bugüne tarihi ile. Küçülmesi büyümesi ile. Hizmette nöbet devirleri, üstlendıği mesuliyet duygusu ile. Idarecilerine alimlerine ülkesine ve halkına yaklaşımı ile. Şöyle ki;

İman ilkeleri doğrultusunda

Hakka hak, batıla batıl diyerek.

Bu doğru bu yanlış diyerek.

Bu fazla bu eksik diyerek. İçinde yaşadığı milletinin bu gününü ve geleceğini düşünerek. Öz saygısı ile özeleştirisini ve otokontrolünü vakar içinde yaparak. Bilgilenerek değişen gelişen. Asla çürümeye dönüşmeyen efsane bir topluluk.

Kendi diliyle "Bu davanı delileriyiz" diyen bir ekibiyle Arap Salih efsanesi vardı. İderecilerine hocalarına saygılı halka sevgili özgüvenli vakarla bir kasırga sanki. Ömer Salih Demir mi desem Kara Murat, Köroğlumu desem tavırlarıyla sözcüluk yapan Arap Salih efsanesi  esti geçti.

 Erzurum telsizleri öncü bir deli yürek pelivan İzzet Uzun vardı. Evime  kapamama rıza göstermeyen gönlü geniş  Hasan Ayaz, Muhammet Karaosmanoğlu vardı. Ekibiyle Ekrep Yüce , Bedrullah bey, kovit yakalanan manevi durumu aramızda kalan İbrahim  Halil Kalaycı varlardı.

 Aşkıyla,heyecanıyla, sorumlulk duygusuyla kendine fazla yüklenen, hatta kendini tüketen Orhan  Arslan vardı. Miil eğitim bakanını temsilen, bilgeliği ve vakarıyla yardımcısı ve ekibi vardı. Saymakla bitmez ki Ïhsan Süreya Sırma, Şerafeddin Gölcük, ve daha nice nice hocalarımız vardı. Sakarya tertip komitesi ekibi vardı. Mttb il sorumlusu başkan Hüseyin vardı. Her biri bir değer türkiyenin hatta dünyanın her yerinden gelen  allaha kulluğu en büyük makam bilen, güzel heyecanlı, arzulu yüzlere hatta zaman zaman bine varan katılımcıları vardı. Çok verimli paylaşımlar, istişareler yapılan günler yaşandı.

Teşekkürlerle, rabbimize hamd ve şükürle yaşadığımız bal tadının balını doya doya yiyebilmek üzere yeni yıllara devamlılık açısından yeni yüzyıllara dileklerimle. İyiyki varsınız duygularımla.

 

Allahın selam ismiyle selamlıyorum.