MUSTAFA SÖKE' nin Atatürk Üniversitesi Mezunları 2015 ERZURUM tolantısı değerlendirmesi | 2015 ERZURUM BULUŞMASI ANALİZLERİ (M.Söke)

2015 ERZURUM BULUŞMASI ANALİZLERİ (M.Söke)

2015 Erzurum Toplantısı Değerlendirmesi

Bu yılki Erzurum Mezunları buluşmamız ağırlıklı olarak 70’li ve 80’li yıllarda mezun olmuş arkadaşların katıldığı 16-17-18 mayıs 2015 tarihlerinde de yaklaşık 200-250 katılımcının iştiraki ile Abdurrahman Gazi vakfının misafiri olarak Erzurum da yapıldı. Adeta tarihi diyebileceğimiz müstesna bir buluşma idi. Mükemmel ve kusursuz denebilecek örnek bir organize vardı.
Bu müstesna Organizeyi gerçekleştiren Abdurrahman Gazi vakfının Onursal başkanı Prf. Dr. Mustafa AĞIRMAN’a Vakıf başkanı Muhterem Muhammed EMEK’e (Arkadaşlar, Lütfen bu açıklamayı dikkatle okuyun; Muhammet EMEK kardeşimiz, canla başla gayret içerisinde bizi misafir ettiği 15-16-17 Mayıs günlerinde meğerse Kızının düğünü varmış. Kızını gelin olarak 17 Mayısta gönderdikten sonra, Eşi han fendinin misafir bayanlarla ilgilenemediği gerekçesiyle özür beyan ettiğinde bizler bu akıl almaz fedakarlığı öğrenmiş olduk.), Başkan yardımcısı Yasin ŞORSU kardeşime,değerli yönetim kurulu üyeleri Şakır ATALAY, Sururi EREN, Abdülkerim KAVAZ,Muhammed İkbal EREN kardeşlerime, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Muammer YAYLALI hocama, Eski Devlet bakanı Sayın Lütfü ESENGÜN’e, konaklama ve yemek ikramlarının yanı sıra yoğun mesaisi arasında bizleri yalnız bırakmayan Palandöken Belediye başkanı Sayın Orhan BULUTLAR’a, bizlere konuk evinde öğle yemeği veren ve salonlarını tahsis eden E.A. Üniversitesi Rektörü Sayın Prf. Dr. Hikmet KOÇAK’a, Rektör yardımcısı Prf. Dr. Sadi ÇÖĞENLİ’ye, Büyükşehir belediye başkanı Sayın Mehmet SEKMEN’e, Ardahan Milletvekili Prf.Dr. Orhan ATALAY’a, bizlere sürekli refakatiyle hizmet eden Prf. Dr. Azman ATEŞ hocama ve emeği geçen herkese şahsım ve temsil ettiğim arkadaşlarım adına en kalbi teşekkürlerimi sunar, kendilerinden Allah (C.C) Razı olsun derim.
Bu buluşma geçen yıllardakinden farklı bir organize idi. Genelde geçmiş yıllardaki buluşmalarımız piknik havasında açık havada geçerdi. Bu sene genelde salon toplantıları ağırlıklı idi, Dolayısıyla gayet ilmi ve verimli geçti. Yaptıkları konuşmalarla bizleri müstefit eden bazı konuşmacılar; Prf.Dr Yusuf Ziya KAVAKCI, Prf.Dr. İhsan Süreyya SIRMA, Prf.Dr. Muammer YAYLALI (Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü), Prf.Dr. Mustafa SOLAK (Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü), Prf.Dr. Mustafa AĞIRMAN, Prf.Dr. Orhan ATALAY (Ardahan Milletvekili), Orhan BULUTLAR (Palandöken Belediye başkanı), Lütfü ESENGÜN (Eski Devlet Bakanı), Mustafa KÖYLÜ (Isparta Eski Milletvekili ve CANSUYU Derneği kurucusu ve yöneticisi), Prf. Dr. Sadi ÇÖĞENLİ ( E.A. Üniversitesi Rektör yardımcısı.), Mehmet SEKMEN (Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı.), Muhammed EMEK (Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı), Yasin ŞORSU(Abdurrahman Gazi Vakfı Başkan yardımcısı), Mustafa SÖKE, Salih AKVERDİ, İzzet UZUN (Milli Türk Talebe Birliği Eski Teşkilat Başkanları ), Hüseyin KARAOSMANOĞLU (Or-Köy eski genel Müdürü), Muhammed KARAOSMANOĞLU ( Mezunlar Platformu Genel sekreteri), Celaleddin SİPAHİOĞLU ( Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu Başkanı), Abdulkadir KESKİN (Konya Ribat Vakfı Aile Eğitimi koordinatörü), Abdullah GENÇ(Sivas2016 buluşmasının ev sahibi ve koordinatörü), Ali Rıza AKIN,Turan ÇİNİCİ (Üniversite Camiinin ilk imamı), Orhan ASLAN,Ebu Bekir KARAASLAN, ve aklımda tutamadığım birçok katılımcı kardeşlerimiz yaptıkları konuşmalarda, geçmiş hatıralarını, Türkiye ve Dünyada gelişen olaylar hakkındaki görüşlerin dile getirerek bizlerin bakış ufuklarını adeta genişlettiler. Ayrıca aklımda kalmış olan bazı katılımcıların isimleri Yusuf Ziya KAVAKCI hocamın eşi Edebiyat fakültesi eski öğretim üyesi başörtü mağduru Muhterem Gülhan KAVAKCI hoçamız, yine T. C. Tarihinin en kara sayfalarından birinin mağdur ve mazlum kahramanı mücahid bacımızMerve KAVAKCI hanfendi, Fatih ARIKAN (Maraş eski Milletvekili), Naci TERZİ (Erzincan eski Milletvekili),Prf.Dr. Azman ATEŞ, Hüseyin EREN (İst. Büyükşehir Genel sekreter yardımcısı), Mehmet DOĞAN (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü.), Ali ALTAY( Kayseri Melikgazi Belediyesi eski Başkan yardımcısı),Abdullah Fatih AYDOĞAR(M.T.T.B eski başkanlarından) ,Yard.Doç. Ahmet Çığlı, İsa ŞEN,Şakir ASLAN, Abdullah POLAT (Hamido), Sami MUCAZ( M.T.T.B Eski teşkilat sekreteri Ülker Nişkoz Genel Müdürü) Ahmet CANATAN, ….ve daha adını şu an hırlayamadığım bir çok arkadaş.
Kısaca Programın akışından bahsedeyim. 15 mayıs Cuma günü Erzurum’a gelen misafirler servis araçlarıyla karşılanıp vakıf binasında toplanarak kalacakları ve programın büyük bir kısmının icra edileceği Ilıca yolu üzerindeki 8000 metre kare kapalı alan üzerine kurulmuş son derece konforlu beş yıldız ayarında her türlü sosyal ve kültürel aktivite imkanına sahip M.E.B. Hizmet içi Eğitim merkezine yerleştirildi. Cumartesi günü mükemmel hazırlanmış sabah kahvaltısından sonra Üniversite Rektörlük binasına servislerle getirilerek A konferans salonunda saat 10,30 da toplanılarak konuşmalar başladı. Saat 13.00 de Üniversite Rektörü Prf. Dr. Hikmet KOÇAK’ın Konuk evinde verdiği nefis öğle yemeğinden sonra Üniversite camiinde cemaatle kılınan öğle namazından sonra, Abdurrahman Gazi Vakfının Yoncalıktaki binasına geçilerek çay sohbeti yapıldı. Burada Yusuf Ziya KAVAKÇI , İhsan Süreyya SIRMA , Mustafa AĞIRMAN hocalarımızın yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN birer konuşma yaptılar. Akşama doğru Hizmet içi Eğitim merkezine gelindi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Muammer YAYLALI hocamızın verdiği Akşam yemeğinden sonra Konferans salonunda bütün hocalarımız ve katılıkçıların iştirakiyle Mezunlar buluşmasını kurumsallaştırmak ve gelecek Yol haritasının tespitini oluşturmak üzere Genel kurul toplantısı yapıldı. Bu toplantıda alınan kararların başlıcaları şunlar.
ERZURUM BULUŞMASININ ARDINDAN TEŞEKÜRLERİM VE İZLENİMLERİM.
Bu yılki Erzurum Mezunları buluşmamız ağırlıklı olarak 70’li ve 80’li yıllarda mezun olmuş arkadaşların katıldığı 16-17-18 mayıs 2015 tarihlerinde de yaklaşık 200-250 katılımcının iştiraki ile Abdurrahman Gazi vakfının misafiri olarak Erzurum da yapıldı. Adeta tarihi diyebileceğimiz müstesna bir buluşma idi. Mükemmel ve kusursuz denebilecek örnek bir organize vardı.
Bu müstesna Organizeyi gerçekleştiren Abdurrahman Gazi vakfının Onursal başkanı Prf. Dr. Mustafa AĞIRMAN’a Vakıf başkanı Muhterem Muhammed EMEK’e (Arkadaşlar, Lütfen bu açıklamayı dikkatle okuyun; Muhammet EMEK kardeşimiz, canla başla gayret içerisinde bizi misafir ettiği 15-16-17 Mayıs günlerinde meğerse Kızının düğünü varmış. Kızını gelin olarak 17 Mayısta gönderdikten sonra, Eşi han fendinin misafir bayanlarla ilgilenemediği gerekçesiyle özür beyan ettiğinde bizler bu akıl almaz fedakarlığı öğrenmiş olduk.), Başkan yardımcısı Yasin ŞORSU kardeşime,değerli yönetim kurulu üyeleri Şakır ATALAY, Sururi EREN, Abdülkerim KAVAZ, Muhammed İkbal EREN kardeşlerime, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Muammer YAYLALI hocama, Eski Devlet bakanı Sayın Lütfü ESENGÜN’e, konaklama ve yemek ikramlarının yanı sıra yoğun mesaisi arasında bizleri yalnız bırakmayan Palandöken Belediye başkanı Sayın Orhan BULUTLAR’a, bizlere konuk evinde öğle yemeği veren ve salonlarını tahsis eden E.A. Üniversitesi Rektörü Sayın Prf. Dr. Hikmet KOÇAK’a, Rektör yardımcısı Prf. Dr. Sadi ÇÖĞENLİ’ye, Büyükşehir belediye başkanı Sayın Mehmet SEKMEN’e, Ardahan Milletvekili Prf.Dr. Orhan ATALAY’a, bizlere sürekli refakatiyle hizmet eden Prf. Dr. Azman ATEŞ hocama ve emeği geçen herkese şahsım ve temsil ettiğim arkadaşlarım adına en kalbi teşekkürlerimi sunar, kendilerinden Allah (C.C) Razı olsun derim.
Bu buluşma geçen yıllardakinden farklı bir organize idi. Genelde geçmiş yıllardaki buluşmalarımız piknik havasında açık havada geçerdi. Bu sene genelde salon toplantıları ağırlıklı idi, Dolayısıyla gayet ilmi ve verimli geçti. Yaptıkları konuşmalarla bizleri müstefit eden bazı konuşmacılar; Prf.Dr Yusuf Ziya KAVAKCI, Prf.Dr. İhsan Süreyya SIRMA, Prf.Dr. Muammer YAYLALI (Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü), Prf.Dr. Mustafa SOLAK (Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü), Prf.Dr. Mustafa AĞIRMAN, Prf.Dr. Orhan ATALAY (Ardahan Milletvekili), Orhan BULUTLAR (Palandöken Belediye başkanı), Lütfü ESENGÜN (Eski Devlet Bakanı), Mustafa KÖYLÜ (Isparta Eski Milletvekili ve CANSUYU Derneği kurucusu ve yöneticisi), Prf. Dr. Sadi ÇÖĞENLİ ( E.A. Üniversitesi Rektör yardımcısı.), Mehmet SEKMEN (Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı.), Muhammed EMEK (Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı), Yasin ŞORSU (Abdurrahman Gazi Vakfı Başkan yardımcısı), Mustafa SÖKE, Salih AKVERDİ, İzzet UZUN (Milli Türk Talebe Birliği Eski Teşkilat Başkanları ), Hüseyin KARAOSMANOĞLU (Or-Köy eski genel Müdürü), Muhammed KARAOSMANOĞLU ( Mezunlar Platformu Genel sekreteri), Celaleddin SİPAHİOĞLU ( Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu Başkanı), Abdulkadir KESKİN (Konya Ribat Vakfı Aile Eğitimi koordinatörü), Abdullah GENÇ(Sivas2016 buluşmasının ev sahibi ve koordinatörü), Ali Rıza AKIN,Turan ÇİNİCİ (Üniversite Camiinin ilk imamı), Orhan ASLAN,Ebu Bekir KARAASLAN, ve aklımda tutamadığım birçok katılımcı kardeşlerimiz yaptıkları konuşmalarda, geçmiş hatıralarını, Türkiye ve Dünyada gelişen olaylar hakkındaki görüşlerin dile getirerek bizlerin bakış ufuklarını adeta genişlettiler. Ayrıca aklımda kalmış olan bazı katılımcıların isimleri Yusuf Ziya KAVAKCI hocamın eşi Edebiyat fakültesi eski öğretim üyesi başörtü mağduru Muhterem Gülhan KAVAKCI hoçamız, yine T. C. Tarihinin en kara sayfalarından birinin mağdur ve mazlum kahramanı mücahid bacımız Merve KAVAKCI hanfendi, Fatih ARIKAN (Maraş eski Milletvekili), Naci TERZİ (Erzincan eski Milletvekili),Prf.Dr. Azman ATEŞ, Hüseyin EREN (İst. Büyükşehir Genel sekreter yardımcısı), Mehmet DOĞAN (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü.), Ali ALTAY( Kayseri Melikgazi Belediyesi eski Başkan yardımcısı),Abdullah Fatih AYDOĞAR(M.T.T.B eski başkanlarından) ,Yard.Doç. Ahmet Çığlı, İsa ŞEN,Şakir ASLAN, Abdullah POLAT (Hamido), Sami MUCAZ( M.T.T.B Eski teşkilat sekreteri Ülker Nişkoz Genel Müdürü) Ahmet CANATAN, ….ve daha adını şu an hırlayamadığım bir çok arkadaş.
Kısaca Programın akışından bahsedeyim. 15 mayıs Cuma günü Erzurum’a gelen misafirler servis araçlarıyla karşılanıp vakıf binasında toplanarak kalacakları ve programın büyük bir kısmının icra edileceği Ilıca yolu üzerindeki 8000 metre kare kapalı alan üzerine kurulmuş son derece konforlu beş yıldız ayarında her türlü sosyal ve kültürel aktivite imkanına sahip M.E.B. Hizmet içi Eğitim merkezine yerleştirildi. Cumartesi günü mükemmel hazırlanmış sabah kahvaltısından sonra Üniversite Rektörlük binasına servislerle getirilerek A konferans salonunda saat 10,30 da toplanılarak konuşmalar başladı. Saat 13.00 de Üniversite Rektörü Prf. Dr. Hikmet KOÇAK’ın Konuk evinde verdiği nefis öğle yemeğinden sonra Üniversite camiinde cemaatle kılınan öğle namazından sonra, Abdurrahman Gazi Vakfının Yoncalıktaki binasına geçilerek çay sohbeti yapıldı. Burada Yusuf Ziya KAVAKÇI , İhsan Süreyya SIRMA , Mustafa AĞIRMAN hocalarımızın yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN birer konuşma yaptılar. Akşama doğru Hizmet içi Eğitim merkezine gelindi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Muammer YAYLALI hocamızın verdiği Akşam yemeğinden sonra Konferans salonunda bütün hocalarımız ve katılıkçıların iştirakiyle Mezunlar buluşmasını kurumsallaştırmak ve gelecek Yol haritasının tespitini oluşturmak üzere Genel kurul toplantısı yapıldı. Bu toplantıda alınan kararların başlıcaları şunlar.
1-Mezunlar buluşması Platformu için ayrı bir dernek kurulmasının lüzumsuz olduğu, Zira Eski M,T.T.B. ve Akıncılar teşkilatlarının Misyonunu devam ettiren zaten O teşkilatlardan yetişen kardeşlerimizin kurmuş ve yöneticisi olduğu Abdurrahman Gazi Vakfı bünyesinde bu hizmetinde devam ettirilebileceği görüşünde ittifak edildi.
2-Erzurum Mezunu kardeşlerimiz Abdurrahman gazi Vakfına ayda asgari 20 T.L otomatik ödeme yolu ile bağışta buluracaklar ve bu bağışlar Mezunlar Platformu Fonunda biriktirileçek.
3-Fonda biriken para Çeşitli illerde yapılacak toplantıların basın ve medya yoluyla yurt dışını da kapsayacak şekilde duyurulacak, programlar profesyonel kameralar ve fotoğraf makineleri ile kaydedilecek.
4-Ataunim.org. sitesi yeniden yapılandırılıp, her türlü iletişime açılarak başkalarında yararlanabileceği Türkiye ve Dünya gündemini yakından takip ederek, hocalarımızın ve kardeşlerimizin yazı ve makalelerinin yer alacağı Sosyal Medya haline dönüştürülecek. Ayrıca yeni internet sitemizde Mezun arkadaşların öz geçmişlerinin olduğu bir albüm yer alacak.
5-Eskiden olduğu gibi toplantılar Türkiye’nin çeşitli illerinde olacak ve yine her beş yılda toplantılar Erzurum da yapılacak.
6-Toplantılar bir günlük bin Piknik havasından çıkartılarak Türkiye ve Dünya gündemi doğrultusunda tebliğ ve panel ağırlıklı olup, toplantı sonunda bir sonuç bildirgesi yayınlanacak.
7-Bu buluşmaların sürekli ve daha faydalı olması için yeni mezun genç kardeşlerimizin katılımları için bütün kardeşlerimiz görevli olacak,gerekirse en az bir gencin masraflarını kendi kesesinden karşılayarak getirecek.
8-Buluşmalara katılmayan arkadaşlarla iletişime geçilip onlarında bundan sonra katılımları sağlanacak ve onlarda bu otomatik aidat ödemesine katılacaklar.
9-Buluşmalardan bazıları her katılımcının masrafını kendisi üstlenmek üzere kaplıcalarda da yapılabilecek.
Program Pazar günü kahvaltıdan sonra Hizmet içi eğitim merkezi konferans salonunda serbest kürsü programıyla devam etti. Burada mezun arkadaşlar, dilek ve temenni konuşmalarıyla programın muhtevasına katkıda bulundular. Palandöken Belediye başkanı Orhan Bulutların verdiği öğle yemeğinden sonra, katılımcılar şehre servislerle taşınıp, birkaç saatlik şehir gezisinden sonra, Vakıf binasında çay sohbeti ve arkasından yine servislerle Palandöken eteklerindeki şehrin manevi bekçisi Abdurrahman Gazi Hazretlerinin türbesini ziyaret ve yine aynı mekana yakın Resturant’ta yine Orhan BULUTLAR’ın verdiği akşam yemeği yenildi. Akşam namazı cemaatle ifa edildikten sonra aynı Resturant’ta Muhammet EMEK, Yasin ŞORSU, Orhan BULUTLAR, Lütfü ESENGÜN, Mustafa KÖYLÜ, Salih AKVERDİ, İhsan Süreyya SIRMA ve Mustafa AĞIRMAN hocalarımız birer konuşma yaptılar.Bazılarıda kendi yazdıkları şiirlerini okudu. Ayrıca Vakıf kurucularından ismini unuttuğum emekli öğretmen bir kardeşimiz eğitimdeki olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirleri hatırlatarak, karma eğitimin zararlarından bahsetti. İslami İlimler mezunu olup şu anda Hollanda hükümeti adına Hollanda hapishanelerinde dini rehabilatosyon ve motivasyon eğitimi veren bir kardeşimizde oradaki çalışmalarını anlatarak yazdığı bir şiirini okudu. Program İhsan Süreyya SIRMA hocamızın kendi hocasından öğrendiği ASR suresinin tefsiri ve dua ile sona erdi. Pazartesi günü Tortum şelalesi gezisine gideceklerin dışındakiler birbirleriyle helalleşip vedalaşarak ayrıldılar.
ERZURUM BULUŞMASI SONUNDA ALINAN KARARLAR.
1- Milli ve manevi değerlere bağlı saygılı bir gençliğin yetişmesi için Eğitimde karma eğitime son verilmelidir.
2- Kutlu doğum kutlamaları ve Belediyelerin Ramazan etkinlikleri müzikli eğlence programlarına dönüştürülmemelidir.
3- Konusu İslam olan kongre ve panellere sahasında ihtisaslı ilmi ile amil hakiki ilim adamları davet edilmelidir.
4- Müslümanlar, Batı felsefesinden etkilenmiş modernist fikirli sözde ilahiyatçıların sapık fikirlerinden korunmalıdır.
5- Müslümanları ırkçılık tehlikesinden korumak için ümmet bilinci verilerek, bütün müminlerin kardeş olduğu inancını vermelidir.
6- Özü itibarı ile üniversite gençliğine yakışmadığı ve birçok anne ve babanında tasvip etmediği gayri ahlaki üniversite şenliklerine son verilmelidir.
7- Belediyelerin halkın vergileri ile masraflarını karşıladıkları genel ahlaka aykırı her türlü müzikli eğlence programlarına son verilerek, yüksek fiyatlar ödeyerek sanatçı adı altında kendilerine rey veren halkın kültür anlayışına ters düşecek kişileri getirtmemelidir.
İşte 2015 Erzurum Mezunları buluşması böyle dolu dolu geçti. Rabbim Bendenize böyle bir toplantıya katılma imkanı verdiği için sonsuz şükrediyor, fakat bu toplantıya katılamayan arkadaşlar adına da son derece müteessir olduğumu buradan ilan ediyorum. Temennim O’ dur ki bundan sonraki toplantılarımıza (2016’da SİVAS) tüm Erzurum Mezunu arkadaşlar, bilhassa genç mezun arkadaşlar katılsınlar.
AYRICA TOPLANTILARA KATILMASINIZ BİLE ERZURUM ABDURRAHMAN GAZİ VAKFI HESABINA AYDA 20 TL OTOMATİK ÖDEME TALİMATI VEREREK VATAN-I İLMİYEMİZ OLAN ERZURUMA VEFA BORCUMUZU BİR NEBZE OLSUN ÖDEYELİM İNŞALLAH. (BU AYLIK AİDAT GENEL KURUL KARARIYLA ALINMIŞTIR.) BU HUSUSTA TÜM KARDEŞLERİMİZİN FAZLASIYLA CÖMERT VE HASSAS OLACAKLARI İNANCIYLA HEPİNİZ ALLAH(C.C.) EMANET OLUNUZ.
NOT: VAKFIN HESAP NUMARALARI

Hesap No
AL BARAKA TÜRK ERZURUM ŞUBESİ : 844239-1
TÜRKİYE FİNANS ERZURUM ŞUBESİ : 984947-1
VAKIFLAR BANKASI ERZURUM ŞUBESİ : 00158007295992921
POSTA ÇEKİ HESABI : 5925594

20/05/2015 MUSTAFA SÖKE (M.T.TB. 1976 Erzurum teşkilat başk. )