Prof.Dr.İRAHİM KAVAZ Amasyaya tarihi bir gün yaşattı | İBRAHİM KAVAZ AMASYADA

İBRAHİM KAVAZ AMASYADA

 PROF DR İBRAHİM KAVAZ AMASYA’DA

Derneğimizin Yüksek istişare Kurulu Üyesi Elazığ Fırat Üniversitesi İnsan ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk edebiyatı Hocası 23. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Sayın İbrahim KAVAZ bey bir dizi konferans vermek için 19 Aralık 2017 Pazartesi günü Amasya’mıza teşrif ettiler.

18 Aralık 2017 pazartesi günü ilimiz valisi Sayın Dr Osman VAROL beyi ziyaretle başladı Amasya çalışmalarına. Vali beyle tanışma ve nezaket ziyaretinde Mehmet Âkif konuşuldu ve sayın valimiz Amasya hakkında bilgi verdi. Çok samimi, sıcak ve dostça geçen görüşmeden Vali Dr Osman VAROL beye teşekkür ederek ikinci görüşmeye Amasya Belediye Başkanı Sayın Cafer ÖZDEMİR Beye gidildi. Çok samimi ve sıcak bir görüşme gerçekleşti. Belediye Başkanı Sayın Özdemir’de Amasya hakkında genel bilgiler ve çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulunduktan sonra teşekkür ederek ayrıldı.

Sayın Prof. KAVAZ hocamız öğleden sonra Amasya Türk Telekom Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda ‘’Mehmet Âkif ve Gençlik’’ konulu bir sohbette bulundu. Oldukça verimli geçen sohbette yüz yıl öncesiyle günümüz arasında bağ kurarak bir durum muhasebesi yaptıktan sonra İmam Hatip nesli olarak üzerimize düşün görev ve sorumlulukları anlatan Sayın KAVAZ İmam Hatiplerin yüklendiği misyonla günümüze bakış açısını ortaya koydu. Sohbet sonunda okul müdürü Erzurum İlahiyat Fakültesi mezunu Yücel YÜCE de teşekkür konuşması yaptı.

19 Aralık2017 Salı günü sabah saat 10:30 da Amasya Bülbül Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde ‘’ Mehmet Âkif ve Gençlik’’ konulu konferansta Sayın Prof. KAVAZ bir asır önce İslam Coğrafyasındaki bilgi vererek günümüze yansımalarını anlattı Âkif’in düşüncesinde ‘’Asrı Saadet ‘’ ve ‘’ Sünnetsiz Ümmet’’ olmayacağını; sağlam bir akideyle yetişmenin niçin gerekliliği üzerinde durarak Ülkenin yeniden Dirilişinde ve Yükselişinde kadınlara olan ihtiyacımız üzerine basa basa anlatıldı. Oldukça verimli geçen konferansta Okul Müdürü Erzurum Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu Sayın Sevgi KILIÇARSLAN da bir teşekkür konuşması yaptı.

Aynı gün öğleden sonra da Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Salonunda ‘’Mehmet Âkif Ersoy ve Milli Mücadele’’ konulu konferans verildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Sayın Prof Dr Kemal POLAT, Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Kandemir, İl Emniyet Müdürü, PTT Başmüdürü, İl Jandarma Komutanı, Üniversitenin akademisyenleri ve öğrencilerle daha pek çok kurum müdür ve yöneticileri yoğun katılım sağladı. Konferansta Prof. KAVAZ Âkif’in Milli Mücadeledeki üstlendiği rolü ve kişiliğini şiirlerinden örneklerle anlattı. Geleceğin emaneti gençlerimize önemli mesajlar veren KAVAZ Hocanın konferansı oldukça başarılı ve verimli geçti. Hocamıza Amasya’da bulunduğu sürece platformumuzun üyesi İsmail AYAN ve 23. ve 24. Dönem Amasya milletvekili Sayın Avni ERDEMİR bey refakat etmiştir.

Prof. Dr. İbrahim KAVAZ hocamıza lütfedip Amasya’ya teşrif ederek seri konferanslarından dolayı teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Buradan ayrıca Amasya valisi Sayın Dr. Osman VAROL, Belediye Başkanı Sayın Cafer ÖZDEMİR VE Amasya Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Metin ORBAY ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT ve Üniversitenin yönetici ve öğretim üyelerine gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz