2012 İSTANBUL(Kavacık) BULUŞMASI (M.K.oğlu) | 2012 İSTANBUL BULUŞMASI (Kavacık) (M.K.oğlu)

2012 İSTANBUL BULUŞMASI (Kavacık) (M.K.oğlu)

2012 İstanbul Kavacık Buluşması

Erzurum Atatürk Üniversitesi mezunları 2012 buluşması İSTANBUL(Kavacık) İstanbul İlinin Kavacık Orman parkında icra edilmiştir.Evsahipliğini Hüseyin Eren, Mehmet Doğan,Salih Hakverdi,Muammer Yıldız,Mustafa Dinek,Yusuf Ziya Sula,Muzaffer Doğan,Hüseyin Selçuk,Fahrettin Özkan ve ismini hatırlamadığım arkadaşların yaptığı organizasyon büyük bir coşkuyla icra edildi.
Atatürk Üniversitesi Mezunları 2012 İSTANBUL buluşması
Atatürk üniversitesi mezunları 2012 buluşması 8 Temmuz pazar günü İstanbul,Kavacık,Göztepe mesire alanında yapıldı.Organizasyon komitesi başta Hüseyin EREN olmak üzere ,Salih Hakverdi,Mehmet Doğan,Mustafa Dinek,ve ismini tesbit edemediğim diğer arkadaşlara,neşeli sunumları ile bizi hem eğlendiren ve hemde duygulandıran Selahaddin Aydar beyefendilere Hasseten Hanımlara hizmet veren Organizasyon Komitesinin çok değerli eş ve çocuklarına çok çok teşekkür ederiz.
Ayrıca iş yoğunluğu arasında çıkıp bizlere katılan çok kıymetli arkadaşımız Milli Eğitim bakanımız Sayın Prof.dr Ömer Dinçer beye hem teşriflerinden ve hemde Bakanlığın çalışmaları hakkında bizleri bilgilendirmeleri oldukça memnun etmiştir.Umduğumuzdan çok daha başarılı olduğu,hayal edemiyeceğimiz icraatları olduğu için kendisini ayrıca tebrik ediyoruz.
Hocalarımızdan Polis akademisi eski dekanı ve halen Turgut Özal üniversitesi öğretim görevlisi Prof.dr Ali Şafak beye teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.
Arkadaşlarımızdan rektör seçilen,Namık Kemal ünivesitesi rektörü Prof.dr Osman Şimşek,Balıkesir Üniversitesi rektöri Prof dr Mahir Alkan'a,İsparta S.D.Üniversitesi Su ürünleri fakültesi dekanı Prof.drOsman Çetinsaya'ya,Sakarya Üniversitesi Teknoloji fakültesi dekanı Prof.dr brahim Özsert'e Kırıkkale Üniversitesi bölüm başkanı Prof.dr Mahmut Özdemir'e,Kocaeli üniversitesi İdari bilimler fakültesi bölüm başkanı Prof.dr Recep Tarı ,Prof.dr Arif Ünal,Prof.dr Muzaffer Dilitemiz,Prof.dr Ahmet Çığlı,Prof.dr Şenel Yediyıldız,Prof.dr Azman Ateş Prof.dr.Fuat Aydın ve Süleymaniye vakfı başkanı Prof.dr. Abdülaziz Bayındır ve ismini zikredemediğmiz diğer prof.ve doç.öğretim görevlilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.
Eğitim-Bir sendikası İstanbul 1 nolu şube başkanı ve arakadaşımız Emrullah Aydın'a da teşriflrinden dolayı teşekkür ederiz. Yine Mardin medeniyeler birliği başkanı Mehmet Sait Söğüte'de Ankarada Kurulacak olan derneğimize bila bedel mekan tahsis teklifinde bulunduğu için teşekkür ederiz. Gelecek yıl toplantıya ev sahipliğine talip olan vekabul edilen arkadaşımız AkParti İzmir İl başkanıÖmer Cihat Akay'a teşekkürlerimizi arzederiz.
Star yayın grubu yönetim kurulu başkanı ve eski milletvekili arkadaşımız Tevhit Karakaya,yine Samsun eski milletvekili Musa Uzunkaya,Erzurum eski milletvekili Prof.dr Ömer Özyılmaz,Kahramanmaraş eski milletvekili arkadaşımız Fatih Arıkan,eski milletvekilerinden Naci Terzi ,Sakarya Eski milletvekiliSüleyman Gündüz ve Şuan Düzce milletvekili olan Osman Çakır'a teşekkür ederiz. Geçen yılki mezunlar toplantısına ev sahipliği yapan Kırıkkale belediye başkanı Veli Kormaz'a ve Sarıkaya belediye başkanı Ali Osman Erbir'e , Bahçelievler eski belediye başkanı ve Türkiye yazarlar birliği başakanı Muzaffer Doğana ve şair ve eski miletvekli Atilla Maraş'a katılımlarından dolayı teşekkür edriz.
Yine Milli Eğitim Bakanlığı müsteşar yardımcısı Zübeyir Yılmaz,Koruma ve Kontrol genel müdür yardımcısı Ahmet Kavak, Tigem genel müdür yardımcısı Halil İbrahim Özbayat'a,İstanbul Milli Eğitim müdürü Dr Muammer Yıldız,Vakıfbank genel müdür yardımcısı Şahin Uğur ve Albarakatürk genel müdür yardımcısı Mahmut Esfa Emek'e de katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Son olarak'da toplantıya katılan ve önemli mevkide bulunan arkadaşlara ve diğer tüm katılımcı arkadaşlara teşriflerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz.

ERZURUM MEZUNLARI 2012 BULUŞMASI İSTANBUL’DA YAPILDI.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden yüzlerce mezunun İstanbul Kavacık Göztepe Mesire yerinde bir araya gelmesine ev sahipliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Hüseyin Eren buluşmaya katılanlara teşekkür ederek şunları söyledi:
         ‘Bizler Erzurum’da fakülte yıllarında birkaç yıl aynı havayı teneffüs eden, ortak duyguları ve düşünceleri yaşayanların kendiliğinden bir araya gelen gönüllü bir grubuz. Profesyonel bir hareket olmadığı için bazı eksikliklerimiz olabilir.’
        Türkiye’nin birçok şehrinden buluşmaya tek veya aileleriyle birlikte katılan mezunlar mikrofona gelerek hem eski günlerini paylaştı hem hasret giderdi hem de şuan ne gibi çalışmalar yaptıklarını dile getirdiler. Farklı fakültelerden mezun olan katılımcılar bolca hatıra fotoğrafı çektirdiler.
         Buluşmaya katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer kesintili yeni eğitim sistemi konusunda açıklamalar yaptı. Kendisi de bir Erzurum mezunu olan Prof. Dr. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimde bir paradigma değişikliğine imza atmaya çalıştıklarını söyledi.
          Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer: ‘Yeni Eğitim Sistemi Bir Demokratikleşme Hareketi Olacaktır.’
        ‘Tek tip bir insan yetiştirmeye son vermeyi hedefliyoruz. Yapılan bütün araştırmalar herkesin mevcut eğitim sisteminden şikayetçi olduğunu gösteriyor. O halde bu gidişe dur demek gerekiyor. Eğitim olayına ideolojik bakmak yerine rasyonel bakmak gerekir. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bizdeki kesintisiz eğitim sisteminin savunulacak yanı olmamalı. Yasalaşan 4+4+4 yani kesintili yeni eğitim sisteminin olumlu sonuçları için biraz sabretmek gerekir. Kademeli eğitim sistemi ile öğrenciler yaklaşık yirmi çeşit dersi seçme hakkı kazanıyor. Çocuklara daha çok yeteneklerine göre ders seçme hakkı tanıyoruz. Çocuklarımız bu sayede dünya ile rekabet etmek için daha çok bilgi sahibi olacak. Yeni Eğitim sistemi aynı zamanda bir demokratikleşme hareketi olacaktır.’
           Bakan Ömer Dinçer dönem arkadaşlarıyla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Bugüne kadar binlerce mezun veren, birçok yeni üniversiteye akademik personel yetiştiren, merkezi -yerel yönetimlerde, eğitim, siyaset ve ticari hayatın önemli makamlarında görev yapan Erzurum Mezunlarının 2013 buluşması İzmir’de yapılması kararlaştırıldı.
            Buluşmaya katılan 1980 sonrası bazı mezunlar ise yaptıkları konuşmalarda mezunlar buluşmalarının organize edilişinde yeni mezunların organizeden önceden haberdar edilmesi ve görüşlerinin alınmasının Erzurum Mezunlar Grubunun geleceği açısından daha uygun olacağını söylediler.
           Bazı mezunlar ise bu buluşmaların daha verimli geçmesi ve geniş katılımlı olması için bir mezunlar derneğinin kurulmasının daha uygun olacağını dile getirdiler.
Notlar:
mahmutbalcibirey@hotmail.com  WEB: www.mahmutbalcibirey.com
Erzurum İlahiyat 1989  gsm: 0532 375 00 67 İstanbul