ERZURUMLU OLMAK | VİZYONUMUZ

VİZYONUMUZ

                                “ERZURUM MEZUNU OLMAK”

       Ben bu kadim şehirle 1983 yılının eylül ayında tanıştım. Kilis doğumlu olmama rağmen bu şehirle tanıştığım günden bu yana hayatımda büyük değişimler yaşandı.

Erzurum mezunu olmak: Doğu dünyasının kültür ve medeniyet mücadelesi yanında batıyı da iyi bilmektir. Yani hem Gazaliyi hem de Aristoyu okumaktır.

Erzurum mezunu olmak: Mehmet Akif’in İslam Birliği ruhuna,

Necip Fazıl’ın Büyük Doğu ruhuna, Sezai Karakoç’un İslam Ümmeti ruhuna,

Muhammed Hamidullah’ın İslam medeniyeti ruhuna sahip olmaktır.

Erzurum mezunu olmak, bu şehrin sade vatandaşlarından vatan, millet ve manevi değerlere bağlılığın ne kadar önemli olduğunu öğrenmektir.

Erzurum mezunu olmak, bir ilahiyatçı olarak çok değerli Hocalarımızdan öğrendiğimiz milli değerlerle bağlı olmanın yanında İslam kardeşliğin,  evrensel hak ve adalet ölçülerine önem verme hassasiyetine yani dünya insanları ve dünya Müslümanlarıyla kardeş olmayı onların da değerlerine saygı göstermeyi bilmektir.

Erzurum mezunu olmak, yasaklara karşı hukuku, temel insan haklarını savunmaktır.

Erzurum mezunu olmak, felsefeden, edebiyattan, şiirden ve siyasetten anlamaktır. Bu yolun öncüleriyle birlikte yol almaktır.

Erzurum mezunu olmak, aşkın ve sevginin ulvi yönüyle daha erken tanışmaktır. “Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler “inancının öncüsü Erzurumlu İbrahim Hakkıyı, Alvarlı Efe Hazretlerini ve bu ülkenin geleceği için çalışan bir çok manevi önderi daha önce tanımaktır.

Erzurum mezunu olmak tevekkül etmeyi Allahın yarattığı tabiat şartlarına, sekiz ay karla iç içe yaşamaya yani sabrı, Yaradana ve insanlara karşı vefalı olmayı bilmektir. İlahi Kadere razı olurken dağları da delmektir.

Erzurum mezunu olmak, sınırları ve haddi bilmek, Tarihten ibret almak, Etnik ve yerel ayırımlardan uzak olmaktır.

Erzurum mezunu olmak dünya ve ülke sorunlarına duyarlı olmaktır.

Erzurum mezunu olmak iz bırakmaktır, vefalı olmaktır, girişimci olmaktır, önde gitmektir. Adaletsizliğe karşı olmaktır.

Erzurum mezunu olmak, felsefeyi din ve erdem süzgecinden geçirerek öğrenmektir.

Erzurum mezunu olmak bir çoğumuz için belki bir mecburiyetti ancak bugün için temiz kalmanın kirden, kötülükten en az etkilenmenin adıdır.

Erzurum mezunu olmak, dünyayı daha iyi okumaktır. Erzuruma Türkiyenin bir çok bölgesinden gelen, farklı kültürlerden  beslenerek gelen insanları ortak değerler etrafında buluşturan, kardeşliği pekiştiren  Erzurum önemsenmesi gereken bir şehirdir.

 Erzurum mezunu olmak İstanbulu severken Kudüsü, Mekkeyi, Medineyi, Bağdatı, Saraybosnayı, Urfayı da sevmek ve buradaki insanların kardeşliği için çalışmak ve onların acılarını paylaşmaktır.

Erzurum mezunu olmak, suyu sert insanları mert bir coğrafyanın güzellikleriyle tanışmaktır. Onlardan bir şeyler alırken onlara bir şeyler de vermektir.

Erzurum mezunu olmak, bu şehirde görev yaparken bütün Türkiye tarafından tanınan ilim ve edeb abidesi, kadim kültürümüzün savunucusu öğretim üyesi değerli ilim adamı Orhan Okay’dan, Ruhi Özcan’dan, İhsan Süreyya Sırma’dan, Nazif Şahinoğlu’ ndan, Mustafa Ağırmandan, Sadık Kılıç  ve Nurullah Genç gibi ismini hatırlayamadığım hatta tanışamadığımız daha bir çok güzel insanın ruhuyla, duygularıyla ve vicdanlarıyla tanışmak ve buluşmaktır.

İlim, hikmet, irfan  feyiz sahibi olmaktır.

Elbette tanışmadığım ancak isimlerini sıkça duyduğum Yusuf ziya kavakçı, dr Kubilay örteni, İbrahim sarıyı rahmet ve minnetle anıyorum.
Erzurum mezunu olmak, Türkiye’yi ve dünyayı doğru anlamaya çalışmaktır.

Öğrenimimize maddi manevi katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Erzurum mezunu olmak birlikte güzel işler yapmak için bir araya gelmenin önemine inanmaktır. Dostlarla dostluğu pekiştirmek, karı kışı yaşamak, hatıraları tazelemek, iyilikten nasibini almamış kimselere ise onurlu, cesaretli ve güçlü olduğumuzu bu ülkenin her yerindeki insanlarla kardeş olduğumuzu göstermektir.  Selam ve saygılarımla. Mahmut Balcı, 89 İlahiyat Fak. Kilisli, eğitimci y